Boterham met eendenborst en aardbeien

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 speltbrood
2 avocado's
1 el zure room
1 kl mascarpone
1 scheutje witte wijnazijn
1 scheutje olijfolie
enkele plakjes jonge geitenkaas
enkele plakjes gerookte eendenborst
enkele radijsjes, in plakjes
enkele vijgen, in plakjes
20 aardbeien
Parmezaanse kaas
peper - zout
500 gr bloem
250 gr zout
1 scheutje water
1 ei
3 rode bieten, ongeschild

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem, het zout en het ei. Voeg er het water aan toe en kneed tot een stevig deegje. Pak de rode bieten in met het deegje en laat ze gedurende 2 uur garen in de voorverwarmde oven.

Snijd dikke sneden van het speltbrood.

Maak de guacamole. Snijd de avocado’s in stukjes, prak fijn met een vork en voeg zure room, mascarpone, witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout toe. Men goed.

Besmeer het speltbrood met een laagje van de guacamole. Beleg daarna met plakjes jonge geitenkaas, sneetjes gerookte eendenborst, plakjes radijs en plakjes vijg.

Werk de boterham af met enkele aardbeien, geraspte Parmezaanse kaas en enkele plakjes van de rode biet in zoutkorst. 

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog