Bospaddenstoelenrisotto met truffelricotta

Foto: Isabelle Bucx ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1,5 l water
1 bouillonblokje
1 ui
2 teentjes look
10 gr verse tijm
400 gr paddenstoelenmix
400 gr risottorijst
1 scheut droge witte wijn
250 gr ricotta
100 ml crème fraîche
2 tl truffeltapenade
1 el boter
peper - zout
olijfolie - truffelolie

Bereiden:

Zet alvast een pan op het vuur en breng daarin het water met het bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de tijm van de takjes. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de ui, knoflook, tijm en paddenstoelen tot de paddenstoelen goudbruin zijn. Haal een kwart van de paddenstoelen uit de pan ter garnering.

Voeg de risottorijst toe aan de paddenstoelen. Schep goed om en laat glazig worden. Blus vervolgens af met een scheut droge witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken. Voeg vervolgens een soeplepel bouillon toe. Roer goed door. Zodra de rijst de bouillon volledig heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Dit herhaal je zo’n 30 minuten, tot de rijst gaar en smeu.g is.

Maak de truffelricotta. Meng de ricotta met de crème fraîche, truffeltapenade en een klein beetje truffelolie. Breng op smaak met peper. Zet in de ijskast tot gebruik.

Als de rijst gaar is, voeg je de roomboter en pecorino toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de risotto over de borden. Voeg 1 eetlepel van de truffelricotta toe. Top af met de paddenstoelen die je opzij hebt gezet en wat extra geraspte pecorino.

Inspiratie & blog