Bloemkooltortilla's

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in Toasted On Wheels

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kleine bloemkool
2 eieren
1 limoen, de zeste
1 el amandelpoeder of bloem
1 avocado, in reepjes
1 handje veldsla
peper
zout
1 limoen, het sap
0,5 jalapeno peper
enkele blaadjes koriander
1 stengel lente-ui
peper
zout
2 handjes witte kool, geraspt
1 citroen, het sap
1 stengel lente-ui, fijngehakt

Bereiden: 

Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze onder koud, stromend water. Laat uitlekken en maak vervolgens van de roosjes bloemkoolrijst. Dit kan je doen door de roosjes te raspen of ze even te cutteren in een keukenrobot. Doe de bloemkoolrijst in een zeefje en stoom gaar.

Maak ondertussen de dressing en de koolsla. Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in de blender en mix glad. Meng onder de witte kool de Griekse yoghurt, het citroensap en de fijngehakte lente-ui.

Neem nu een propere theedoek en stort daar de gegaarde bloemkoolrijst op. Vouw dicht en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Doe de bloemkoolrijst vervolgens in een grote kom en voeg de eieren, de zeste van limoen, het amandelpoeder, peper en zout toe. Meng goed.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met je handen dunne, platte rondjes van het bloemkoolbeslag en leg ze op de bakplaat. Bak de bloemkooltortilla’s gedurende 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Verdeel de bloemkooltortilla’s over verschillende bordjes. Schik er de koolsla, enkele blaadjes veldsla en enkele blaadjes koriander bovenop. Werk af met de dressing. 

Met dank aan

Philips

Inspiratie & blog