Bloemenfocaccia met courgetti

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in In de mix 4
Foto: Stephanie Bex ©

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Wil jij een keukenrobot van KitchenAid winnen? Doe dan nu mee en win!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr Niamh Foccacia Mix
400 ml water
20 ml olijfolie
6 zwarte olijven
8 mini groene asperges
enkele takjes rozemarijn
enkele blaadjes oregano
8 zongedroogde tomaatjes
4 schijfjes chorizo, fijngehakt
2 courgettes
2 teentjes look, geplet
enkele takjes verse tijm
peper - zout

Bereiden:

Meng de mix voor focaccia met het water en de olijfolie tot een soepel deeg (kneed 10 minuten met de keukenrobot, gebruik dan de deeghaak of 20 minuten met de hand). Laat 30 minuten afgedekt rijzen op kamertemperatuur. 

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk die met een laagje olijfolie. Wrijf je handen in met olie en sprijd het deeg uit tot een rechthoek (25 cm x 35 cm). Strijk het deeg in met olijfolie.

Beleg het deeg met de paprika’s, olijven, asperges en rozemarijn, oregano, zongedroogde tomaatjes en chorizo. Maak er een leuke tekening van. Laat de focaccia 30 minuten onbedekt rijzen.

Maak ondertussen de courgetti. Gebruik een mandoline of spiraalsnijder om spaghetti te maken van de courgettes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan om het vuur en bak er de courgetti kort in aan samen met de look. Kruid met peper, zout en verse tijm.

Bak de focaccia 20 minuten in de oven op 215 graden. Laat vervolgens afkoelen en snijd de focaccia horizontaal middendoor. Vul met de courgettespaghetti alvorens te serveren.

Met dank aan

Niamh

Inspiratie & blog