Blinde vink met aardpeer

Een recept van Jan Tournier, zoals gezien in De Dagschotel

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 dunne lapjes varkensvlees
250 gr varkensgehakt
100 gr postelein
olijfolie - boter
peper - zout
6 aardperen
1 scheutje melk
1 blokje kippenbouillon
1 scheutje olijfolie
1 scheutje room
1 klontje boter
zout
200 gr boter
6 aardperen

Bereiden:

Schil de 6 aardperen  voor het zalfje en snij ze in stukken. Kook ze gaar in gezouten water met een scheutje melk  en een blokje kippenbouillon erbij.

Smelt de boter voor de gebakken aardperen in een steelpannetje en laat goed heet worden. Leg de aardperen erin en laat bakken. Wanneer de boter een hazelnootbruine kleur heeft mag het vuur lager gezet worden zodat de aardperen rustig verder kunnen garen. Draai de aardperen af en toe om zodat ze langs alle kanten gebakken worden.

Leg ondertussen de lapjes varkensvlees open en draai er kleine hoopjes varkensgehakt in. Rol mooi op tot mini blinde vinken.

Bak de mini blinde vinken in een scheutje olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en voeg een klontje boter toe. Laat ze nog even verder garen onder deksel.

Giet de aardperen voor het zalfje af en doe ze in de blender. Voeg enkele lepeltjes van het kookvocht, een scheutje olijfolie, een scheutje room  en een klontje boter toe. Mix tot een gladde crème. Smaak af met zout.

Serveren:

Snij de blinde vinken door midden en leg ze op een bord. Leg de gebakken aardperen erbij en garneer met het zalfje van aardpeer en enkele blaadjes postelein. 

Inspiratie & blog