Blauwe stilton met port

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Culinair genieten in hartje Antwerpen tijdens 'Antwerpen Proeft'!

Ingrediënten

Even geduld...
1 stuk blauwe stilton
1 fles Tawny port
1 stengel selder
1 el gedroogde abrikozen
1 el rozijnen
1 el walnoten
enkele blaadjes munt
2 el olijfolie
roggebrood

Bereiding:

Maak een aantal gaatjes in de kaas en giet er ca. 50 ml port over. Laat intrekken en giet er na een uurtje nogmaals 50 ml over.

Snij de selder, de abrikozen en de walnotenfijn. Doe samen in een mengkom. Voeg er nog een lepel rozijnen, enkele blaadjes munt en 2 el olijfolie aan toe. Meng alles onder mekaar.

Serveren:

Schep enkele stukjes van de stilton op de borden. Serveer samen met het slaatje, een sneetje roggebrood en een glaasje port. 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog