Blanket van varkenswangen met tuinboontjes

Een recept van Johan Segers

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
8 varkenswangen
1,5 l varkensbouillon
1,5 kg tuinbonen
50 gr boter
50 gr bloem
2 dl room
peper - zout - nootmuskaat

Bereiden:

Zet de varkenswangetjes op in de koude varkensbouillon en laat 2 uur zachtjes garen. Verwijder de peulen van de tuinbonen. Kook ze beetgaar in gezouten water. Dop ze daarna. Dat doe je door de vliesjes rond de tuinbonen te verwijderen. Zet ze opzij. Haal de gare wangetjes uit de bouillon. Laat de bouillon tot de helft inkoken en laat afkoelen.

Maak de saus:

Smelt de boter. Roer de bloem erdoor tot je een droge massa krijgt. Klop ongeveer 8 dl van de koude bouillon er beetje bij beetje door. Laat even doorkoken en voeg er dan de room aan toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg hier de tuinbonen aan toe en overgiet hiermee de wangetjes.

Uit het boek "Tot op het bot: het varken"

Dit is het ultieme kookboek voor liefhebbers van varkensvlees. Met meer dan 35 lekkere gerechten van Johan Segers.

Of het nu gaat om een eenvoudige varkenskotelet, een BBQ-klassieker zoals gebakken ribbetjes, een verfijnde kroket van varkenspoot, een klassieke hutsepot of een stoverij – Johan Segers maakt van elk gerecht zijn eigen persoonlijke en verrassende interpretatie.

Hij neemt ook moderne gerechten onder handen, zoals pasta carbonara, dimsum met mager varkensvlees, een pitabroodje met krokante spekreepjes en een gewokte varkenskarbonade. Onder zijn deskundige begeleiding mag je ook zelf voor slager spelen. Hij leidt je langs de bereiding van droge worsten en kopvlees, zonder dat je daar ervaring voor hoeft te hebben. Hij organiseert zelfs een heus varkensfeest met de bereiding van een varkentje aan het spit.

Wie meer wil weten over het lekkere varken vindt in dit boek bovendien tal van praktische tips, gesprekken met kwekers van bijzondere varkensrassen en een overzicht van gedroogde Europese hammen en worsten. Om het helemaal compleet te maken besteedt hij nog aandacht aan tien misverstanden over het varken, met tien verrassende stellingen.

Eet smakelijk met deze ode aan het lekkere varken!

Lees meer over Tot op het bot: het varken

Inspiratie & blog