Appeltaart met kaneel

Foto: Haarala Hamilton ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
2 vellen kant-en-klaar kruimeldeeg
15 gr boter
60 gr broodkruim
1 tl kaneel
80 gr walnoten
70 gr rietsuiker
500 gr zoete appels

Bereiden:

Verhit de oven tot 180 graden en vet de taartvorm in met een beetje boter.

Smelt de boter voor de vulling in een kleine pan, doe de broodkruimels erbij en bak ze op matig vuur tot ze bruin beginnen te worden. Roer de kaneel erdoor en laat de kruimels afkoelen.

Rol één vel van het kant-en-klaar taartdeeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 3 mm. Til het deeg voorzichtig op en leg het in de ingevette vorm. Druk het stevig in de bodem en de rand en prik met een vork gaatjes in het hele oppervlak. Snijd met een scherp mes overhangende randjes weg om hem netjes te maken en strooi het geroosterde broodkruim op de bodem.

Hak de walnoten fijn in de keukenmachine, en meng ze met de citroenrasp en 50 gram van de suiker. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met de appelboor, en snijd ze in dunne plakjes. Leg een laagje appel op de kruimels op de deegbodem en strooi er een beetje van het walnootmengsel over. Herhaal de lagen met de rest van de ingrediënten.

Rol het anderee vel taartdeeg uit tot een dikte van 3 mm en snijd het met een deegwieltje in ongeveer 3 cm brede reepjes. Weef de reepjes als een soort open traliewerk over de vulling. Snijd het traliewerkje rondom bij, prik de uiteinden van de reepjes in de rand en druk ze met je vinger vast.

Kluts de eidooier met een paar drupjes koud water, kwast het deeg met het eimengsel in en strooi de rest van de suiker erover. Zet de taart onder in de oven en bak hem 40 minuten, of tot hij goudbruin is. Laat hem 15 minuten in de vorm afkoelen, haal eruit, leg op een taartrooster en laat hem voor het opdienen volledig afkoelen.

Inspiratie & blog