Appelgebak overnight oats

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

portie porties Even geduld...
0,5 limoen, het sap
8 el havervlokken
5 el amandelmelk
1 tl chiazaad
0,5 tl kaneel
1 snuifje zout

Bereiding:

Begin met appelmoes te maken van de twee kleine appels. Schil ze, snijd ze in stukjes en laat ze stoven met een bodempje water tot ze gaar en pletbaar zijn. Plet de gare appelstukjes tot moes (je kan ze ook blenden). 

Knijp een halve limoen uit op de appelmoes en voeg eventueel de ahornsiroop toe. Houd een deel van de appelmoes opzij als topping, voeg de rest samen met alle andere ingrediënten en roer goed. Doe het mengsel in een glazen bokaal en zet in de koelkast. Wacht tot de volgende ochtend en smullen maar!

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog