Aardbeien met rode biet

Een recept van Roger van Damme
Foto: Frank Croes ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 g aardbeien
mayonaise van boomtomaten
150 g bloem
100 g fijn zout
1 ei
een scheutje water
325 g boomtomaten, zonder vel
30 cl karnemelk
2 cl sherryazijn
2 tot 3 g peper, zout en komijn
200 g mascarpone
20 cl olijfolie

Bereiden:

Rode biet in zoutkorst: Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de bloem, het zout en het ei. Voeg er water aan toe tot je een stevig papje krijgt. Pak de rode biet in met dat papje en laat hem gedurende 2 uur garen in de voorverwarmde oven.

Snij de aardbeien en de rode biet in stukjes. Meng ze samen in een kom. Mayonaise: snij de tomaten in stukken en mix ze fijn.

Mix de overige ingrediënten behalve de olijfolie erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Giet er geleidelijk de olijfolie bij en mix tot je een mooie gladde mayonaise krijgt.

Dresseer de aardbeien en biet in de borden. Lepel hier de crème van boomtomaten bij en garneer met beukennootcress.

Met dank aan

Hoogstraten Strawberries

Uit het boek "Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme"

Breng de zon in je keuken met het nieuwe njam!-boek: Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme!

In dit boek vind je niet alleen enkele van mijn meest eenvoudige gerechten die ik ooit heb gemaakt, maar het zijn ook één voor één oogstrelende bereidingen die zelfs op donkere dagen de zon in je keuken brengen. Mensen vragen me dikwijls wat ik met aardbeien heb. Wel, ze hebben mijn leven een belangrijke draai gegeven. Ik heb mijn vrouw Cindy voor het eerst ontmoet tijdens de aardbeienfeesten in Zundert. Ze werd mijn aardbeienprinses voor het leven. En aardbeien werden mijn lievelingsfruit. Ik wens je bij de bereiding van de recepten evenveel plezier als ik eraan had.”

Aardbeien uit Hoogstraten smaken lekker zoet en maken van elk dessert een feest. In dit boek presenteert Roger van Damme 40 kleurrijke recepten met aardbeien. Eenvoudige desserts, zoals een milkshake, een smoothie of een soep met aardbeien, maar ook een verrassende carpaccio, een pizza en zelfs gehaktbrood met aardbeien. Allemaal gerechtjes die weinig keukenkennis vragen en snel klaar zijn. Natuurlijk komen er ook enkele verrassende en meesterlijke aardbeiendesserts aan bod, zoals we van Roger gewend zijn. In dit boek kom je ook alles te weten over aardbeien. Over hun verrassende geschiedenis. Hoe ze in Hoogstraten groeien en gekweekt worden. Waar je op moet letten als je ze koopt en bewaart. Met welke ingrediënten je ze kunt combineren. Wat de favoriete bereidingen zijn in andere Europese landen. Met bovendien tal van keukentips en wetenswaardigheden. Een must have voor aardbeienliefhebbers.

Lees meer over Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Inspiratie & blog