Viviane Van Dyck

Toen ik op mijn 21e op zoek ging naar een manier van eten die beter bij mij paste, had ik nooit durven vermoeden dat het mijn levenswerk zou worden.  Hoewel ik van kinds af al dikwijls kookte als één van mijn taken op onze boerderij, wilde ik eigenlijk later op de planken staan.  

En toch is het tijdens mijn toneelopleiding bij Dora van der Groen dat ik kooklessen begon te volgen en gebeten werd door de volwaardig, plantaardige keuken.

Lang voor de hype ontstond was ik al in de weer met linzen, kikkererwten, boerenkool, tofu, seitan, tempeh en verbande ik suiker en zuivel uit mijn keuken.

Niet zonder resultaat!  Mijn ideaal gewicht bleek ineens bereikbaar, mijn spijsvertering verbeterde, de seizoensgriepjes bleven uit en toch kon ik nog lekker eten!

Dankzij de ervaring die ik opdeed in de keuken van P.A.R.T.S., (de dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker), mijn kookrubriekjes op TV-OOST en in Psychologies Magazine, de 2 boeken die ik schreef en de talloze lessen die ik gaf, groeide mijn inzicht en kennis en werd ik opgepikt door The Foodmaker als receptontwikkelaar. Maar ik geef nog steeds 2 tot 3 kooklessen per week en zo is mijn eerste droom die van ‘op de planken staan’ toch ook een beetje uitgekomen. 

Recepten van Viviane