Alain Indria

Alain Indria is al sinds 1972 zaakvoerder van vegetarisch restaurant Lombardia in hartje Antwerpen. Zijn moeder startte de zaak ooit als dieetwinkel en ondertussen is het uitgegroeid tot een geliefd bio-restaurant. Alain zou zichzelf nooit als chef omschrijven, maar als ‘food wizard’. Hij studeerde IT in plaats van een koksopleiding. Food wizard is niet de enige zelfverzonnen term die hij gebruikt om zichzelf te omschrijven. Hij noemt zichzelf immers ook een ‘flexitariër’. Alain is dus niet alleen creatief in de keuken, maar ook met zijn woordenschat.

Achtergrond

Lombardia startte eerder toevallig. Alain hielp zijn moeder in de dieetwinkel en maakte een vegetarisch broodje voor zichzelf, toen een klant hem om hetzelfde broodje vroeg. Het broodje werd zo populair dat Lombardia uitgroeide tot een bloeiend restaurant.

Alain ontdekte op die manier dat hij een talent had om lekkere dingen te maken. Wat later ontwikkelde hij ook zijn Ginger Love gemberthee zonder cafeïne en lactose. De drank werd wereldberoemd dankzij een journaliste van de NY Times, en Alain patenteerde en commercialiseerde het drankje ondertussen. Hij kreeg al aanvragen van Starbucks, Foodmakers, … om het patent te kopen maar dat weigerde hij steeds

Kookstijl

Alain kookt voornamelijk met biologische producten. Hij vindt smaak en kleur belangrijk, zodat mensen zijn vegetarische gerechten ook “lekker en fun” vinden. Zijn specialiteit zijn dagschotels met veel groenten. Ingewikkelde keuken is niets voor hem.

Recepten van Alain