Overheerlijk Thais: de 7 beste Thaise restaurants in België

Deze maand start op njam!-TV het programma “Hidden Gem”. Daarin zal je de meest succesvolle Thaise street food adressen ontdekken, maar ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor dat succes. Gelukkig kan je niet alleen in Thailand genieten van de overheerlijke Thaise keuken. Ook in België kan dat. In dit artikel zetten we onze Belgische “Thai hidden gem” in de kijker.

1. Boo Raan (Knokke)

Boo Raan wordt door velen beschouwd als het beste Thaise restaurant van België. Daarvoor verantwoordelijk is de gepassioneerde en getalenteerde chef Dokkoon Kapueak. Authentieke gerechten krijgen in haar keuken een verfijnd jasje en worden geserveerd in een elegant en eigentijds kader. Zeker proeven? De street food mix, de Laab Moo (gehakt mager varkensvlees met limoen, rode ui, lente-ui, koriander en gedroogde chili) en de Thaise pannekoek! 

2. Maïnoï (Braine-l'Alleud)

Maïnoï in Braine-l’Alleud steeg eind vorig jaar naar 13.5/20 punten in de Belgische Gault&Millau gids. Dat is niet verwonderlijk. Twee generaties Thaise chefs laten je hier immers op een bijzondere manier kennismaken met de keuken uit het “Land van de Glimlach”. Iconische gerechten krijgen een eigentijdse invulling waarbij de Thaise smaken altijd gerespecteerd blijven. Proef zeker een van de curries: onweerstaanbaar lekker! 

3. Aroy Aroy (Gent)

Aroy betekent in het Thais “lekker”. En dat het bij Aroy Aroy dubbel lekker is, kunnen wij beamen. Deze hippe Thaise eettent in hartje Gent is het werk van chefs en broers Michael en Jason Blanckaert. In hun restaurant brengen ze de Thaise keuken met een twist. Vertrek niet zonder de geroosterde auberginedip te proeven, want die is nu al beroemd.

4. Kin Khao - Thai Eatery (Gent)

In Gent houdt men van de Thaise keuken, laat dat duidelijk zijn. Want ook Kin Khao ontdek je in de Arteveldestad. Je kan in dit restaurant terecht voor een “Choice” of “Experience” menu. Daarbij ontdek je in verschillende gangen de delicatessen uit de Thaise keuken. Van huisgemaakte saté op een bamboeprikker tot pikante Thaise papajasalade: alles barst hier van smaak. 

5. Kiss the Chef (Oostende)

De chef kussen is inderdaad iets wat je zal willen doen na een bezoekje aan dit restaurant. De chefs gebruiken seizoensgebonden producten in origineel gebrachte Thaise gerechten. Daarbij komen natuurwijnen, speciaalbieren of cocktails in het glas en hippe beats uit de boxen. Kies voor het Thai Fusion Menu in 5 gangen als je je helemaal wilt laten verrassen. 

6. Tamo (Antwerpen)

Bij Tamo in centrum Antwerpen kan je terecht voor Thaise gerechten met invloeden uit andere Zuidoost Aziatische landen in een trendy en gezellig kader. Met de Specials van de chef zit je altijd goed. Onze favorieten? De gestoomde krab in gele curry of de krokant gebakken dorade met zoete gember saus.

7. Som Tam (Brussel)

In Brussel is restaurant Som Tam onze favoriet voor de Thaise keuken. Je kan er proeven van verrassende smaken, waarbij de keukens uit Thailand en Laos met Belgische producten worden gecombineerd. Proef hier zeker de gelakte eend met citrus, gember en Thaise groenten. 

Lees ook...