Het Weekmenu: mealpreppen met Dagny Ros

Bij njam! staat dit najaar alles in het teken van mealpreppen. In het nieuwe programma “Het Weekmenu” maken de njam!-chefs telkens vier gerechten klaar om zo de hele week snel een verse maaltijd op tafel te kunnen toveren. Deze week is het de beurt aan Dagny Ros Asmundsdottir! Ontdek hier haar mealprep receptjes en enkele tips voor als je ze klaarmaakt!

Ijslandse brandade

Gebruik veel ajuin en witte peper, deze ingrediënten zorgen voor extra pit.

Op voorhand kan je de vis en de aardappelen voor dit gerecht al mealpreppen. De rest van de bereiding houd je best voor de dag zelf anders zal de brandade eerder papperig zijn van structuur.

Deze brandade is een eenpansgerecht en kan je gewoon in de pot op tafel zetten. Wil je je gerecht toch wat oppimpen? Doe de brandade dan in een ovenschotel met wat gerapste kaas er over en laat even gratineren.

Gemarineerde aubergines

Marineer de aubergines in het begin van je mealprep zodat deze lang genoeg kunnen trekken. Een aubergine heeft van nature niet zo veel smaak dus een goede tip is om er inkepingen in te maken. Zo kan de marinade er goed intrekken.

Gaar de aubergines in een ovenschotel in de oven en gebruik nadien diezelfde schotel om de ribbetjes in te garen. Dit bespaart afwas én de oven is dan toch al goed opgewarmd dus win win!

Laat de amandelschilfers even kleuren en warm worden in een droge pan. Zo zullen de smaken en aroma’s mooi vrijkomen.

Ribbetjes Korean Style

Gebruik bruine suiker en fruit zoals een peer of appel om een lekker zoete smaak aan het vlees te geven. Verwijder het binnenste van de look, dit zorgt voor een betere vertering.

Sojasaus is van zichzelf erg zout dus pas op met de kruiding en het toevoegen van extra zout.

Als je voor kinderen kookt kan je best de chili weglaten.

Minestronesoep

De snijwijze van de groentjes is niet zo belangrijk, het is een minestronesoep vol lekkere verse groentjes. De overschot van de groentjes kan je snijden en zo opeten als hapje met een dressing van mayonaise of yoghurt.

Bewaar je soep in de diepvries zo blijft deze zeker lang genoeg vers en lekker. Ontdooi je soep ’s ochtends op de juiste manier: in de koelkast! Zo moet je ze ’s avonds enkel nog opwarmen.  

Meer recepten uit Het Weekmenu ontdek je hier

Lees ook...