Aardbeien, lekker zoet het hele jaar door!

Wie Hoogstraten zegt, proeft de sappige smaak van.. aardbeien! Volle gerijpte aardbeien met een perfecte balans tussen zuur en zoet, dat is waar het in Hoogstraten al jaren om draait. Al vanaf het prille begin in 1933 staat Coöperatie Hoogstraten bekend om haar aardbeien. Wat ooit een hobby was van mensen uit de streek, groeide uit tot een kwaliteitsmerk waaronder jaarlijks meer dan 30 miljoen kilogram aardbeien verkocht worden. 

Aardbeien, het hele jaar door

Afbeelding met fruit, gras, voedsel, zitten

Automatisch gegenereerde beschrijving

Van winter tot zomer, het hele jaar door zijn er heerlijke Hoogstraten aardbeien beschikbaar. De teelttypes wisselen elkaar af. Van verwarmde serres tot plastic tunnels of grondteelt. Zelfs in de koude wintermaanden liggen er Hoogstraten aardbeien in de winkel. Dat is mogelijk door een innovatieve teelttechniek onder belichting, doorgedreven kennis en passie voor het vak. De smaak en de kwaliteit van de aardbeien, die blijven echter constant hoog. 

Waar komen de aardbeien vandaan? 

Bovendien schuilt er een verhaal achter elk bakje aardbeien. Op elke verpakking staat een unieke code en zo kan de consument te weten komen wie ervoor gezorgd heeft dat zijn aardbeien zo lekker smaken. Hoe dat juist in zijn werk gaat? Geef de code in op deze pagina en ontdek meer over de teler. Heeft het gesmaakt? Dan mag je ook gerust een complimentje achterlaten!

Enkele fruitige tips

Zin gekregen in een bakje aardbeien? Om optimaal van deze zoete vruchtjes te kunnen genieten, hebben we wat handige tips voor jullie in petto:

  • Aardbeien smaken natuurlijk het best wanneer ze direct gegeten worden. Wil je ze toch even bewaren, dan kan dat. Bewaar de aardbeien niet te lang, maximaal 48 uur in de koelkast.
  • Was de aardbeien voordat je het groene kroontje verwijdert. Zo behouden ze hun smaak!
  • Laat de aardbeien even op kamertemperatuur komen alvorens ze op te eten.

Aan de slag met aardbeien

Afbeelding met taart, bord, voedsel, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ziezo, tijd voor een lekker aardbeireceptje! Wat dacht je van havermoutrepen met aardbeien, tiramisu met aardbeien of een heuse strawberry latte? En als je nog wat meer aardbei-inspiratie kan gebruiken, ontdek dan hier meer dan 200 heerlijke aardbeirecepten. Smakelijk!!