Zombie

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

Even geduld...
3 cl golden rum
3 cl dark rum
3 cl overproof rum
3 cl vers limoensap
3 cl vers citroensap
3 cl ananassap
1 cocktaillepel angostura bitters
2 cl suikerwater
3 cl passievruchtsiroop
10 ijsblokjes
voor de afwerking: ananaspartje
passievrucht
verse munt

Bereiden:

Neem het mixglas en vul die met de golden rum, de dark rum, de overproof rum, het limoensap, het citroensap, het ananassap, de Angostura bitters, het suikerwater en de passievruchtensiroop. Vul de shaker met ijs, giet de inhoud van het mixglas erbij en schud krachtig. Vul het glas of beker met ijsblokjes en strain de cocktail erover.

Snijd één kantje van de passievrucht, en lepel de passievucht in de cocktail. Werk f met tropisch fruit en verse munt. Serveer met een rietje

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog