Zeetong met garnalen en een saus met zwemkrabbetjes

Een recept van Jan Buytaert

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
0,25 l stevige visfumet
1 el boter
1 kg zwemkrabbetjes
0,13 l tomatenpassata
1 takje basilicum
1 takje oregano
grof zout
0,5 kl cayennepeper
0,5 kl maïzena
150 gr grijze garnalen, gepeld

Bereiden:

Breng de visfumet en de boter aan de kook in een half diepe pan. Leg er de zeetongen in en laat die onder een deksel zachtjes garen. Draai ze na ongeveer 4 minuten om en laat ze dan nog zo’n 4 minuten sudderen. Haal ze uit het kooknat en houd ze warm.

Giet het kooknat over de zwemkrabbetjes. Voeg er de passata, het basilicum en de oregano aan toe en laat dit alles 10 minuten zacht koken. Haal de 8 grootste krabben eruit en houd die warm.

Los ½ koffielepel maïzena op in 2 eetlepels water. Zeef de jus, kruid hem af met grof zout en een ½ koffielepel cayennepeper en bind hem lichtjes met de opgeloste maïzena.

Schik de zeetongen op 4 grote warme borden. Snijd de filets aan de middengraat door, maak ze voorzichtig met een mes los van de zijgraten; verwijder de kleine zijgraatjes aan de rand van de filets. Verdeel de garnalen over de 4 zeetongen. Schik ze min of meer op de middengraat. Leg de afgehaalde filets met de binnenkant naar boven terug op de tongen en lepel de saus er aan de zijkanten over.

Leg er per bord 2 gekookte zwemkrabben bij. Het is de bedoeling om de heel lekkere jus eruit te zuigen.

Biertip: Trippel Karmeliet

Inspiratie & blog