Yuzu Fizz

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Cointreau
1 cl Yuzu sap
ginger beer
1/2 cocktaillepel Yuzu Bitters
1/2 tl gedroogde yuzu schil
1 hand crushed ijs
5 ijsblokjes
soort glas: longdrink

Bereiden:

Meng alle ingrediënten met de Yuzu bitters in het mixglas van de shaker, vul met ijsblokjes en sluit af. Shake krachtig en strain de cocktail in het glas. Voeg ijsblokjes toe, top af met gemberbier en roer even om. Garneer met gedroogde yuzu schil.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog