Widow's Kiss

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl calvados
2 cl Chartreuse verte
1.5 cl Bénédictine
1/2 cocktaillepel Angostura bitters
10-tal ijblokjes
garnituur: 1 cocktailkers

Bereiden:

Koel het glas voor met gepileerd ijs. Neem een mixglas en vul het met de calvados, de Chartreuse, de Bénédictine en de Angostura bitters. Doe de ijsblokjes erbij en roer langzaam, niet te lang om verwateren te voorkomen. Strain de cocktail in het delmonicoglas.

Werk af met een cocktailkers.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog