Vlaamse stoverij met bruin bier

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 uien
30 g boter
800 g rundstoofvlees
5 dl bruin bier
1 witte boterham
2 el mosterd
1 takje tijm
1 laurierblad
1 kl maïszetmeel
6 dikke aardappelen

Bereiden:

Snij de gepelde uien in grove stukken. Smelt de boter tot ze de kleur van hazelnoten krijgt en doe er het stoofvlees in. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg de uien toe en laat meekleuren.

Blus de pan met het bier. Leg er een boterham bestreken met de mosterd op. Voeg tijm en laurier toe en laat onder een deksel smoren. Afhankelijk van de taaiheid van het vlees duurt dit 1 à 2 uur. Bind de saus eventueel wat met maïszetmeel.

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in frieten van 1,5 op 1,5 cm dik. Probeer ze zo gelijk mogelijk te snijden qua lengte. Pocheer de frieten eerst op 140 °C tot ze bovendrijven. Laat ze uitlekken en bak ze net voor het opdienen mooi goudbruin.

Serveren:

Schep wat stoofvlees op een groot, plat bord. Schik evenwijdig naast elkaar 2 dikke frieten, leg er 2 haaks op en herhaal dit nog eens.

Uit het boek "Heerlijk van bij ons"

Zalig zilte Noordzeegarnalen, bitterzoet grondwitlof, ambachtelijk gebakken peperkoek, pittige Damse mokke, lekkere Luikse stroop, botermals blauw-wit en seizoenverse Mechelse asperges. Ze zijn allemaal van 'ons'. En van bij ons.

We koesteren deze heerlijke, meestal seizoens- en streekgebonden basisproducten en gaan er graag mee aan de slag. We toveren ze om tot de beste gerechten, van makkelijk tot iets uitdagender, van dagelijkse kost tot zondagse familielunch. Maar altijd lekker Belgisch!

Dit boek biedt je maar liefst 50 mooie recepten uit het allerbeste van de Belgische keuken. Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Heerlijk van bij ons
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-655-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys
  • Redacteur: Patrick Caignau
Lees meer over Heerlijk van bij ons

Inspiratie & blog