Verse appel-gemberthee

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

glas glazen Even geduld...
2 appels
1 groot stuk gember
1 kaneelstokje
1 l water
honing

Bereiding:

Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in stukjes (de schil mag eraan blijven). Snijd de gember in schijfjes. Doe de appel en de gember samen met een stokje kaneel in een grote pot en voeg 1 liter water toe (op kamertemperatuur). Doe er een deksel op en breng het aan de kook. 

Eens het doorkookt, zet je het vuur op een lage stand en laat je het zo ongeveer 12 minuten staan. Zet het vuur daarna af en laat nog heel even trekken. Zeef de appel, kaneel en gember eruit en serveer de thee in een glas of kop.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog