Veggieburgers met quinoa en kikkererwten

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 teentje look
1 ui
1 el olijfolie
zout
6 hamburgerbroodjes
slablaadjes

Bereiden:

Laat de kikkererwten uitlekken, was ze en droog ze. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Pel het knoflookteentje en de ui. Hak de kikkererwten en de paprika, knoflook en de ui fijn in de voedselmolen met de grove maalschijf. Doe het mengsel in de mengkom van de KitchenAid-mixer/keukenrobot voorzien van de platte menghaak. Voeg de quinoa, het losgeklopte ei en het zout toe en meng alles 2 minuten lang op stand 2.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie. Leg 1/6 deel van het mengsel op de bodem van een kleine kom om een hamburger te vormen en leg die in de koekenpan. Herhaal deze handeling 5 keer om de rest van de veggieburgers te maken. Bak ze 5 minuten, draai ze om en bak ze nog 5 minuten aan de andere kant.

Serveren:

Snijd de broodjes doormidden. Schil de avocado’s en snijd ze in plakken. Leg de veggieburgers op de broodjes en leg de slablaadjes en de plakjes avocado erop. Dek de broodjes af en dien ze warm op.

Tip: Voeg aan de veggieburger komijn en een pepertje toe voor een pikantere variant. Je kan eveneens aromatische kruiden toevoegen zoals koriander, peterselie, etc. Varieer met de garnering: plakjes tomaat, gekiemde zaden, plakjes rauwe groente, etc.

Met dank aan

KitchenAid

Inspiratie & blog