Vegan pumpkin pie met pecannoten

Een recept van Lenna Omrani uit het boek Every Day Vegan
Foto: Lenna Omrani ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

taart taarten Even geduld...
1 kleine pompoen (in blokjes)
1 scheut amandelmelk
1 rol vegan bladerdeeg
200 gr zijden tofu
100 gr kokosbloesemsuiker (of bruine suiker)
4 el agavesiroop
3 el maïszetmeel
1 tl koek- en speculaaskruiden
1 tl kaneel
1 tl vanille-extract
1 snuif zout
plantaardige slagroom
pecannoten

Bereiden:

Was en snijd de pompoen. Breng water in een ruime pan aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Kook de pompoen ongeveer 15-20 minuten, tot de blokjes helemaal zacht zijn. Giet de pompoen af. Voeg een scheutje amandelmelk toe en pureer de pompoen tot puree. Zet het even opzij en laat het afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C en verdeel het verse bladerdeeg over de bodem en randen van een ronde taartvorm.

In totaal heb je ongeveer 400 gram puree nodig. Doe de pompoenpuree vervolgens met zijden tofu, kokosbloesemsuiker en agavesiroop in de keukenmachine en mix het tot een dikke en romige massa. Voeg vervolgens de maïzena, koek- en speculaaskruiden, kaneel, vanille extract en een snufje zout toe. Mix het nogmaals tot alles gemend is. Is het nog wat te dun? Voeg dan extra maïzena en/of zijden tofu toe. Is het te dik? Voeg dan extra pompoen puree of een scheutje amandelmelk toe.

Verdeel de romige massa over de bodem van de taart en strijk het glad met een spatel. Zet de taartvorm vervolgens in de oven en bak de taart ongeveer 45 minuten. Zet de oven uit en laat deze nog even staan met de deur van de oven open. Haal de taartvorm er na 10 minuten uit en laat de taart daarna afkoelen. Zet de taart eventueel in de koelkast om af te koelen. Garneer de taart met plantaardige slagroom en pecannoten

Inspiratie & blog