Vegan chocomoussetaart

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in Steffi's Healthy Pleasures

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 gr cashewnoten
200 ml kokosmelk uit blik
10 afgestreken el raw cacaopoeder
100 gr amandelen en walnoten (of andere noten)
40 gr kokosschilfers
5 el raw cacaopoeder
1 stevige snuif zout
100 gr geweekte dadels
150 gr pure chocolade (minstens 70% cacao)
3 grote el pindakaas

Bereiden:

Doe alle ingrediënten voor de korst in de blender en mix tot een dikke pasta. Neem een springvorm (diameter 20 cm) en leg er een bakpapiertje in. Verdeel het noten-dadelmengsel over de bodem van druk goed aan. Zet in de koelkast.

Breng een pot met water aan de kook. Zet het vuur af, voeg de cashews toe en laat ze 30 minuten weken. Giet ze vervolgens af en spoel ze onder koud, stromend water om ze te laten afkoelen. Doe de cashews in de blender en voeg nog kokosmelk, cacaopoeder, ahornsiroop en vanille-extract toe. Mix fijn.

Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling over de korst. Zet de taart nu minimum twee uur (en als het kan een hele nacht) in de koelkast.

Maak net voor het serveren de topping. Smelt de chocolade samen met de pindakaas in een pannetje op het vuur. Giet het chocolade-pindakaasmengsel over de taart alvorens te serveren. 


Met dank aan

DOMO Nutribel

Inspiratie & blog