Varkenshaasje met mosterdsaus en aardappelrösti

Een recept van Bert Meewis, zoals gezien in Klaar in 20 minuten 3
Foto: Stephanie Bex ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 varkenshaasje
2 el graanmosterd
2 el Dijon mosterd
1 scheut water
200 ml Inex room
peper - zout
boter - olijfolie

Bereiden:

Schil de aardappelen en rasp ze op een fijne rasp. Knijp er met je handen zo veel mogelijk vocht uit. Kruid de rasp met peper en zout. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan. Verdeel de rasp over de bodem en laat goudbruin bakken aan beide kanten. 

Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Bak het aan in een pan met daarin een scheutje olijfolie en een klontje boter. Als het vlees aan beide kanten mooi bruin gekorst is mag het verder garen in de oven gedurende 6 minuten op 200 graden. 

Gebruik de pan van het vlees om nu de saus te maken. Voeg de mosterd, de graanmosterd, een scheutje water en de room toe. Laat op een zacht vuur inkoken. 

Snijd het varkenshaasje in plakjes en schik ze mooi op een bord. Lepel er wat mosterdsaus over. Serveer met enkele stukjes van de aardappelrösti. 

Tableware by CASA

Met dank aan

Delhaize Grohe KL20' 2 Casa Inex

Inspiratie & blog