Varkensbrochette met appeltjes en krielaardappelen

Een recept van Jelle Beeckman, zoals gezien in Snel, Makkelijk & Lekker
Foto: Kaat Bosch ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 varkenshaasje
1 el fijngehakte peterselie
peper - zout
olijfolie
50 gr spekblokjes
1 takje tijm
peper - zout
olijfolie
3 el mayonaise
1 el mosterd

Bereiden:

Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak er de krieltjes rustig in aan. Kruid met peper en zout en voeg een takje tijm toe. Voeg na enkele minuten een scheutje water toe en laat verder garen. Roer af en toe. 

Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en gaar er de appeltjes in. Voeg na enkele minuten de bruine suiker toe en roer goed. Flambeer de appeltjes met de rum. 

Snijd het varkenshaasje in lapjes van ongeveer 2 centimeter dikte. Prik de lapjes op satéstokjes, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de varkensbrochettes in de multicooker gedurende ongeveer 10 minuten op 230 graden. 

Voeg als de krieltjes bijna gaar zijn het spek toe en laat nog even meebakken. 

Meng in een kommetje de mayonaise met de mosterd en het citroensap. 

Serveren:

Verdeel de krieltjes met spek, de appeltjes en de varkensbrochettes over borden. Werk nog af met het sausje en wat verse peterselie alvorens te serveren. 

Russell Hobbs Satisfry Multicooker

Wil je graag genieten van één apparaat dat meerdere kookfuncties heeft? De Satisfry Multicooker kan airfryen & heeft 7 andere kookfuncties zoals grillen, bakken, braden, slowcooken en schroeien. Deze alleskunner helpt jou om sneller eten te bereiden, maar ook gezonder doordat je bij het airfryen geen tot weinig olie benodigd hebt. Geniet van minder vet, maar wel met behoud van smaak. Bekijk de Russell Hobbs Satisfry Air & Grill Multicooker hier.

Met dank aan

Russell Hobbs

Inspiratie & blog