Vanille-extract

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een One Five frying pan met gouden handvat van Greenpan

Maak kans op een One Five frying pan met gouden handvat van Greenpan

Ingrediënten

flesje flesjes Even geduld...
200 ml wodka

Bereiding:

Snijd de vanillestokjes in de lengte in tweeën. Doe ze in een proper flesje dat je zeker 5 minuten hebt ondergedompeld in kokend water en overgiet ze met wodka. Zorg ervoor dat de stokjes volledig onderstaan. Schroef dicht en schud goed. 

Bewaar het flesje op een donkere, koele plaats en laat minimaal 1 maand staan, liefst 3 maanden. Schud af en toe eens met het flesje. Wanneer het vanille-extract klaar is, kan je de stokjes verwijderen en eventueel het mengsel door een koffiefilter doen. Zo krijg je een helder vanille-extract. 

Giet met behulp van een trechter over in kleine (propere) flesjes, voorzie ze van een leuk lintje en je hebt het perfecte cadeautje!

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog

s