Tortelloni con ragu e mortadella

Tortelloni con ragu e mortadella
Een recept van njam! chef Peppe Giacomazza
Ook in njam! boek Njamma Mia!
Zoals gezien in tv-programma Njamma Mia!
Hoeveelheid Ingrediënt
400 g semola bloem
6 eieren
150 g rundsgehakt
200 g mortadella
200 g Parmigiano Reggiano
1 el olijfolie
1 el Aceto Balsamico
6 blaadjes verse salie
naar smaak peper - zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Meng de bloem met 4 eieren en kneed het mengsel. Rol het deeg tot een balletje. Wikkel in plastic folie en sluit goed af. Zet ca. 15 min. in de koelkast.

Doe een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe. Kruid af met peper en zout. Bak het gehakt rul en voeg de mortadella toe. Bak ca. 15 min. aan en laat afkoelen. Werk daarna de vulling verder af. Doe hiervoor 1 ei bij het vleesmengsel, rasp de Parmegiano erover en meng het geheel. Breng over in een spuitzak.

Rol het deeg dun uit en snijd af met een pastasnijder. Spuit kleine hoopjes van het vleesmengsel op het deeg. Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de rand van het deeg. Sluit de pasta. Duw de hoeken goed dicht en snijd de ‘ravioli’. Maak nu van elke ravioli een ‘tortelloni’. Breng hiervoor de linkerbovenhoek naar de rechteronderhoek en doe hetzelfde met de andere hoeken. Plooi 1 hoekje opnieuw open. 

Leg de tortelloni in kokend water met een beetje zout, voeg olijfolie toe. Niet roeren! De tortelloni’s zijn gaar zodra ze komen boven drijven. 

Serveren:

Schep de tortelloni met een beetje kookvocht op een voorverwarmd bord. Werk af met versgeraspte Parmigiano Reggiano, olijfolie , aceto balsamcio en een blaadje salie.

 

Wijnsuggestie:

La tosa gutturnio - heeft een soepele aanzet en nobele tannines

Beoordeling