Tortelloni con ragu e mortadella

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 g semola bloem
6 eieren
150 g rundsgehakt
200 g mortadella
200 g Parmigiano Reggiano
1 el olijfolie
1 el Aceto Balsamico
6 blaadjes verse salie
naar smaak peper - zout

Bereiden:

Meng de bloem met 4 eieren en kneed het mengsel. Rol het deeg tot een balletje. Wikkel in plastic folie en sluit goed af. Zet ca. 15 min. in de koelkast.

Doe een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe. Kruid af met peper en zout. Bak het gehakt rul en voeg de mortadella toe. Bak ca. 15 min. aan en laat afkoelen. Werk daarna de vulling verder af. Doe hiervoor 1 ei bij het vleesmengsel, rasp de Parmegiano erover en meng het geheel. Breng over in een spuitzak.

Rol het deeg dun uit en snijd af met een pastasnijder. Spuit kleine hoopjes van het vleesmengsel op het deeg. Klop het laatste ei los en bestrijk hiermee de rand van het deeg. Sluit de pasta. Duw de hoeken goed dicht en snijd de ‘ravioli’. Maak nu van elke ravioli een ‘tortelloni’. Breng hiervoor de linkerbovenhoek naar de rechteronderhoek en doe hetzelfde met de andere hoeken. Plooi 1 hoekje opnieuw open. 

Leg de tortelloni in kokend water met een beetje zout, voeg olijfolie toe. Niet roeren! De tortelloni’s zijn gaar zodra ze komen boven drijven. 

Serveren:

Schep de tortelloni met een beetje kookvocht op een voorverwarmd bord. Werk af met versgeraspte Parmigiano Reggiano, olijfolie , aceto balsamcio en een blaadje salie.

 

Wijnsuggestie:

La tosa gutturnio - heeft een soepele aanzet en nobele tannines

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog