Tongrolletjes met truffel

Een recept van Jan Buytaert, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
70 gr truffels
12 zeetongfilets
500 ml kalfsbouillon
1 stokbrood
150 gr boter

Bereiden:

Maak de truffels schoon. Snij ze in dunne schijfjes en laat ze even opkoken in de kalfsbouillon met een klontje boter.

Snij de randjes van de zeetongfilets en rol ze vervolgens op. Vet een ovenschaal in met boter, leg de tongetjes er in (niet te dicht bij elkaar) en strijk ze in met geklaarde boter.

Overgiet de rolletjes met de kalfsbouillon en de truffels en plaats de ovenschaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Giet de fond blanc waarin de tongetjes gegaard zijn in een pannetje en laat een paar minuutjes inkoken. Snij ondertussen de tongrolletjes door midden en steek ze even terug in de oven zodat ze warm blijven.

Voeg aan de fond blanc een viertal klontjes boter toe  en roer tot een gladde beurre blanc.

Serveren:

Dresseer de tongrolletjes mooi op de borden. Overgiet met de beurre blanc en werk af met de truffels. Serveer met stokbrood. 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog