Tiramisu met speculaas en briochebrood

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr mascarpone
4 eieren
100 gr bloemsuiker
50 ml amaretto
20-tal speculaaskoekjes
200 ml Nespresso Linizio Lungo
0,5 briochebrood
cacaopoeder - bloemsuiker

Bereiden:

Doe de mascarpone in een mengkom. Scheid de eitjes en klop de eidooiers los met de bloemsuiker. Voeg er de amaretto aan toe. Meng het geheel onder de mascarpone.

Klop het eiwit op met een theelepel bloemsuiker in een vetvrije kom. Meng ook onder de mascarpone.

Neem een grote, platte schaal. Beleg de bodem met speculaaskoekjes. Voeg aan de Nespresso Linizio Lungo een scheutje amaretto toe en besprenkel hiermee de speculaaskoekjes zodat ze zacht worden.

Verwijder de korstjes van de sneetjes briochebrood. Snij het brood vervolgens in lange reepjes en schik deze bovenop de speculaaskoekjes. Bedek met de helft van het mascarponemengsel. Leg vervolgens opnieuw speculaaskoekjes en reepjes briochebrood. Besprenkel met de koffie en bedek met het resterende deel van het mascarponemengsel.

Serveren:

Laat de tiramisu een uurtje opstijven in de koelkast. Werk af met een laagje speculaaskruimels, cacaopoeder en bloemsuiker alvorens te serveren. 

Coffee pairing met Nespresso Linizio Lungo:

Nespresso Linizio Lungo

Linizio Lungo is een melange van fijne Arabica-variëteiten uit Brazilië en Colombia. Door de afzonderlijke branding komen tonen van gemout graan vrij, die vorm geven aan een milde koffie met een mooie ronde smaak. De graantoetsen in de koffie passen dan ook perfect bij de graantoetsen van het briochebrood en de speculaas verwerkt in de tiramisu. 

Bestel deze koffie hier

Inspiratie & blog