Tempeh gehakt

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ontdek de verborgen pareltjes in Thailand

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr tempeh
50 gr walnoten of pecannoten
2 el tomatenconcentraat
2 el sojasaus
1 el olijfolie
0,5 tl zout
0,25 tl paprika
0,25 tl chilikruiden
0,25 tl currykruiden
0,25 tl komijn
0,25 tl peper
1 snuifje cayennepeper
150 gr champignons
2 tenen look

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Hak de tempeh zeer fijn, als een soort gehaktstructuur. Je kan hiervoor eventueel een chopper gebruiken, maar let er wel op dat het ‘korrels’ worden en niet zozeer een pasta.

Voeg nu alle andere ingrediënten – behalve de ui, de knoflook en de champignons – toe en meng goed. Verspreid het tempehmengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het 20 minuten op 170 graden in de oven. Snijd ondertussen de ui fijn en hak de champignons klein – echt heel klein. 

Stoof de ui aan in wat olijfolie, pers er de knoflook bij. Wanneer de ui glazig is, doe je de fijngehakte champignons erbij. Laat aanstoven.

Wanneer de champignons klaar zijn, zet je het vuur uit. Voeg er vervolgens het gebakken tempehmengsel bij en roer goed door elkaar. 

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog