Tartaar van zeebaars op biscuit geserveerd

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Gastentafel
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
40 gr goede boter
4 eieren
50 gr 00-bloem
40 gr suiker
50 gr olijven, fijngehakt
snuifje fleur de sel
2 zeebaarzen
bieslook
peper - zeezout
olijfolie
250 gr mascarpone
scheutje water
enkele blaadjes basilicum, fijngehakt
bieslook
olijfolie
peper - zeezout
1 limoen

Bereiden:

Laat de goede boter au bain-marie smelten.

Doe de eieren, bloem, suiker, olijven en een snuifje fleur de sel samen in de keukenrobot en mix tot een glad deeg. Voeg de gesmolten boter toe en meng onder het beslag.

Stort het beslag uit op een bakpapier in een ovenschaal en bak de biscuit gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Begin ondertussen aan de tartaar van zeebaars. Fileer de zeebaars, verwijder het vel en de graten. Snij een fijne tartaar van de zeebaarsfilets. Breng op smaak met peper, fleur de sel, olijfolie en verse bieslook.

Haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen.

Serveren:

Snij de biscuit in kleine rechthoekjes. Leg er een flinke lepel van de tartaar op.

Meng de mascarpone met een scheutje water, peper, fleur de sel en  een scheutje olijfolie. Doe in een spuitzak en spuit enkele dotjes bovenop de tartaar.

Werk af met limoenzeste en een olijfje. 

 

Uit het boek "De Gastentafel"

Een etentje organiseren voor vrienden of familie, leuk! Maar hoe zorg je ervoor dat je niet de hele tijd met potten en pannen in de weer bent terwijl je gasten er zijn? En dat je niets vergeet? Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een stresserende avond of heerlijk ontspannen samenzijn rond een tafel vol lekkers waar jij en je gasten, met volle teugen van kunnen genieten! De Gastentafel serveert 10 menu's die je bijna volledig op voorhand kan maken, voorzien van een handige boodschappenlijst waarop alle ingrediënten staan die je nodig hebt. Maar er is meer! Elk menu wordt voorafgegaan door een overzicht waarop je stap voor stap de voorbereidingen van de gerechten kan volgen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Laat je leiden door de njam-chefs, blijf ontspannen tijdens het koken en geniet van het vooruitzicht op een gezellige avond!

Lees meer over De Gastentafel

Inspiratie & blog