Tagliatelle van courgette en gebakken zeetong

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 sjalotjes
1 dl witte wijn
1 dl droge, witte Martini
2 courgettes
125 g boter
4 ontvelde zeetongen van 400g
1 el bloem
peper
12 kerstomaatjes
2 cl olijfolie
200 g tagliatelle
4 takjes breedbladpeterselie

Bereiden:

Snij de sjalotjes fijn en kook samen met de witte wijn en de Martini in tot er nog een vierde overblijft. Hou apart tot net voor het opdienen.

Trek ondertussen met een rasp lange, smalle repen van de courgettes. Smelt 20 g boter en stoof hierin de courgetterepen lichtjes krokant.

Wentel de zeetongen door de bloem en kruid met peper van de molen en zout. Bak ze bruin in 50 g boter in een pan met Teflonlaag.

Pof de tomaatjes heel kort in de hete olijfolie en kruid met wat zout.

Kook de tagliatelle al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en meng onmiddellijk met de courgetterepen. Draai ze met een vleesvork voorzichtig door elkaar en kruid met peper van de molen en zout.

Breng de reductie tegen het kookpunt en leg er de resterende boter in blokjes in. Mix met de staafmixer mooi schuimig. Kruid flink met peper van de molen en zout.

Serveren:

Schik de zeetong onderaan op een groot, warm bord. Draai de tagliatelle met een vleesvork tot een bolletje en leg het boven de vis. Schik de kerstomaatjes op de pasta. Lepel er de saus rijkelijk rond en werk af met een takje breedbladpeterselie.

Uit het boek "Pasta power"

Veelzijdig, snel klaar, niet te duur en altijd lekker: pasta is een succes in elke keuken! Zeker met dit boek als leidraad. Naast de klassiekers zoals spaghetti carbonara, spaghetti bolognaise en een traditionele lasagne, vind je in dit boek ook de heerlijkste soepen met pasta, koude gerechten en verrassende combinaties.

Wat dacht je van een heerlijke linguine met pesto en tonijn, een zalig bord gnocchi met boschampignons, of een pittige pappardelle all’ arrabbiata? Bovendien bevat dit boek hét recept om zelf je pastadeeg te maken. Kortom, een must voor elke pastaliefhebber.

Dit boek biedt je 50 overheerlijke pastarecepten, om meteen mee aan de slag te gaan! Wedden dat je zo de week rond bent?

  • Titel: Pasta power
  • Uitvoering: Soft Cover
  • Afmetingen: 170 x 215mm
  • ISBN: 978-90-5916-697-4
  • Pagina's: 128
  • Fotografie: Luk Thys en Bram Debaest
Lees meer over Pasta power

Inspiratie & blog