Tagliatelle van courgette en gebakken zeetong

Tagliatelle van courgette en gebakken zeetong
Ook in njam! boek Pasta power
Hoeveelheid Ingrediënt
2 sjalotjes
1 dl witte wijn
1 dl droge, witte Martini
2 courgettes
125 g boter
4 ontvelde zeetongen van 400g
1 el bloem
peper
zout
12 kerstomaatjes
2 cl olijfolie
200 g tagliatelle
4 takjes breedbladpeterselie
Recept afdrukken

Bereiden:

Snij de sjalotjes fijn en kook samen met de witte wijn en de Martini in tot er nog een vierde overblijft. Hou apart tot net voor het opdienen.

Trek ondertussen met een rasp lange, smalle repen van de courgettes. Smelt 20 g boter en stoof hierin de courgetterepen lichtjes krokant.

Wentel de zeetongen door de bloem en kruid met peper van de molen en zout. Bak ze bruin in 50 g boter in een pan met Teflonlaag.

Pof de tomaatjes heel kort in de hete olijfolie en kruid met wat zout.

Kook de tagliatelle al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en meng onmiddellijk met de courgetterepen. Draai ze met een vleesvork voorzichtig door elkaar en kruid met peper van de molen en zout.

Breng de reductie tegen het kookpunt en leg er de resterende boter in blokjes in. Mix met de staafmixer mooi schuimig. Kruid flink met peper van de molen en zout.

Serveren:

Schik de zeetong onderaan op een groot, warm bord. Draai de tagliatelle met een vleesvork tot een bolletje en leg het boven de vis. Schik de kerstomaatjes op de pasta. Lepel er de saus rijkelijk rond en werk af met een takje breedbladpeterselie.