Tagliatelle met gekonfijte radijsjes en pesto van radijsloof

Een recept van Philippe Van den Bulck

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 bussels radijsjes
500 gr tagliatelle
30 gr boter
2 el rietsuiker
2 el rode wijnazijn
2 teentjes look, ontkiemd
40 gr pijnboompitten
6 à 8 el olijfolie
peper
zout

Bereiden:

Radijsloof is pittig en fris van smaak en kan rauw verwerkt worden in een salade of gestoofd als groente. Ook mee gemixt in de soep is het bijzonder lekker!

Snijd het loof van de radijsjes en was de radijsjes en het loof apart. Zwier het radijsloof droog in een slazwierder. Houd enkele jonge blaadjes radijsloof apart als garnituur.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de radijsjes toe, bestrooi met de rietsuiker en laat zachtjes stoven tot de radijsjes mooi beginnen te glanzen. Voeg de rode wijnazijn en een bodempje water toe en zet een deksel op de pan. Laat de radijsjes op een laag vuur zachtjes garen. Voeg indien nodig een weinig water toe.

Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge pan en laat ze afkoelen. Mix het radijsloof met de olijfolie, de Parmezaanse kaas, de knofl ook en de pijnboompitten tot een dikke, vloeibare pesto. Breng op smaak met peper en zeezout.

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet de tagliatelle af en roer er de pesto van radijsloof door. Verdeel de tagliatelle over de borden en schik er de radijsjes bij. Werk af met enkele jonge blaadjes radijsloof.

Inspiratie & blog