Stoofpotje van roodbaars met venkel en paprika

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Tot op de Graat
Foto: Anouk Van De Wal ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 roodbaars (500-600g)
1 venkel
1 rode paprika
1 gele paprika
1 teentje knoflook
1 gepelde en ontpitte tomaat
1 flinke scheut olijfolie
1 scheutje Pastis
1 dl visbouillon

Bereiden:

Bereid de roodbaars voor:

Verwarm de oven voor op 210°C. Verwijder met een schaar de vinnen van de roodbaars, ontschub de de vis en spoel grondig af onder koud stromend water. Snijd de roodbaars in langs de buikwand en verwijder de ingewanden. Snijd de kop eraf en fileer de vis langs de graat, verwijder de zijgraten van de filets.

Maak het stoofpotje:

Halveer de venkel en verwijder het hart. Zet het groen van de venkel even opzij voor de afwerking. Haal het vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Versnijd de groenten in fijne reepjes en stoof ze aan in olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en knijp er een teentje knoflook boven uit.

Leg de vis bij de groenten en bevochtig met de pastis en visbouillon. Zet de pot met deksel ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven op 210°C. Snijd de tomaat in reepjes. Strooi ze boven de vis en zet het deksel een halve minuut terug op de pot.

Werk af:

Verdeel de vis over voorverwarmde borden en versier met het groen van de venkel.

Uit het boek "Tot op de graat"

Wij, de buren van de Noordzee, we zijn verwend. We hebben de lekkerste vis ter wereld zomaar voor het hengelen. Kabeljauw, wijting, zeeduivel of zonnevis. Stuk voor stuk juweeltjes. En zo horen we ze ook door onze handen te laten glijden, als iets heel kostbaars.

Dit is een boek vol portretten. Portretten van vissen met een wonderlijk levensverhaal. Hopelijk spreken ze tot jouw verbeelding. De recepten zijn zo basic mogelijk. Omdat de vissen zo volop tot hun recht komen, maar ook omdat Johan het geweldig zou vinden als thuiskoks er hun creativiteit verder op botvieren. Dan wordt dat lekkere eten op slag een overheerlijk feestmaal.

  • Titel: Tot op de graat
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-696-7
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Anouk Van De Wal
Lees meer over Tot op de graat

Inspiratie & blog