Stoofpotje met kip

Uit het boek Fit op 50
Foto: Heikki Verdurme ©

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Op zoek naar een tafeltje? Boek nu last-minute via My Lucky Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 gr kipfilet
0,5 ui
1 el verse peterselie, fijngesneden
475 ml tomatenpassata
250 gr zoete aardappel
250 gr aardappelen
1 courgette
0,5 blokje groentebouillon
70 gr rucola

Bereiden:

Snijd de kipfilets in fijne reepjes. Pel de ui en snijd fijn, snijd de verse peterselie en het verse basilicum ook fijn. Houd een paar verse basilicumblaadjes apart voor de afwerking. Doe de ui, de fijngesneden peterselie en het fijngesneden basilicum in de blender. Voeg daarbij 1 eetlepel arachideolie en 100 milliliter passata. Mix alles tot een marinade. Voeg de reepjes kip erbij, meng alles goed samen en dek af.

Schil en snijd de twee soorten aardappelen in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de pitjes en snijd de paprika in reepjes. Schil de courgette en snijd in kleine blokjes. Bak gedurende 5 minuten de aardappelen en de paprika in 2 eetlepels arachideolie op middelhoog vuur. Voeg daarna de rest van de passata toe samen met een half verkruimeld. groentebouillonblokje en laat 10 minuten verder sudderen op middelhoog vuur.

Voeg dan de courgetteblokjes en de kipreepjes met de marinade toe en. laat 10 minuten verder sudderen. Voeg als laatste de zure room light toe aan de bereiding en laat alles nog 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.

Breng op smaak met peper en indien nodig zout. Dien op in een diep bord samen met een kommetje rucola.

Inspiratie & blog