Spinazietaart uit de oven

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

Even geduld...
450 g spinazie
1.5 kg gekookte aardappelen
300 g zachte boter
12 eidooiers
nootmuskaat
extra: passe vite – bakpapier – ovenschaal – bakvorm

Bereiden: 

Schil een halve kilogram vastkokende aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Was de spinazie en blancheer deze. Spoel vervolgens de spinazie onmiddellijk af met koud water. 

Draai de spinazie en de aardappelen door de passe-vite tot een puree. Voeg 4 eidooiers, 100 gram boter, peper, zout en nootmuskaat toe. 

Doe de puree in een vorm op een velletje bakpapier. Strijk de puree glad en zet de taart gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. 

Serveren: 

Laat de taart afkoelen en snij in vierkantjes alvorens te serveren. 

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog