Soepje van mosselen

Een recept van Johan Segers
Foto: Anouk Van De Wal ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
restjes mosselen + mosselvocht
1 scheutje room
eventueel prei of andere fijngesneden groenten

Bereiden:

In een keuken mag niets verloren gaan. Heb je nog een paar mosseltjes over? Haal ze dan uit de jus en laat die even inkoken. Voeg een scheutje room toe om de zoutsmaak te neutraliseren. Proef even. Nog te zout? Wat extra room kan geen kwaad. Nog even laten koken tot de soep wat dikker wordt.

Haal de overgebleven mosseltjes uit hun schelp, leg ze in een soepbord en zeef daar het soepje over. Voila, een mosselsoepje in zijn eenvoudigste vorm. Je kunt hier creatief mee zijn: een beetje prei erbij, andere fijngesneden groenten, ... 

Uit het boek "Tot op de graat"

Wij, de buren van de Noordzee, we zijn verwend. We hebben de lekkerste vis ter wereld zomaar voor het hengelen. Kabeljauw, wijting, zeeduivel of zonnevis. Stuk voor stuk juweeltjes. En zo horen we ze ook door onze handen te laten glijden, als iets heel kostbaars.

Dit is een boek vol portretten. Portretten van vissen met een wonderlijk levensverhaal. Hopelijk spreken ze tot jouw verbeelding. De recepten zijn zo basic mogelijk. Omdat de vissen zo volop tot hun recht komen, maar ook omdat Johan het geweldig zou vinden als thuiskoks er hun creativiteit verder op botvieren. Dan wordt dat lekkere eten op slag een overheerlijk feestmaal.

  • Titel: Tot op de graat
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-696-7
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Anouk Van De Wal
Lees meer over Tot op de graat

Inspiratie & blog