Soepje van aardpeer met coquilles

Een recept van Thierry Theys, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Michaël Vrijmoed

Maak kans op een etentje bij sterrenchef Michaël Vrijmoed

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr aardperen
4 coquilles
0,5 ui
1 teentje look
1 l water
100 ml room
1 blokje kippenbouillon
2 stronkjes witloof
1 limoen, de zeste
enkele hazelnootjes
enkele druppels arganolie
olijfolie - boter
peper - zout

Bereiden:

Schil de aardperen. Leg ze vervolgens onmiddellijk in een kommetje met koud water om het verkleuren tegen te gaan.

Open de coquilles. Verwijder de corail en de sluitspier van de coquilles. Spoel ze nu grondig af onder koud stromend water.

Snijd de ui en de aardperen in grove stukken. Stoof de ui met een teentje look aan in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes aardpeer toe en laat gaar stoven. Blus de groentjes vervolgens met het water en de room en doe er een blokje kippenbouillon bij. Breng aan de kook.

Verhit een scheutje olijfolie op het vuur en stoof hier het witloof in aan. Kruid met peper en zout en voeg een klontje boter toe.

Snijd 2 rauwe coquilles in plakjes. Besprenkel ze met olijfolie, zeste van limoen en kruid met grof zout en peper. Bak de twee overige coquilles kort aan in een scheutje olie.

Mix de soep glad en passeer ze vervolgens door de zeef.

Serveren:

Schep wat van het gestoofde witloof in een soepbord. Leg er enkele plakjes gemarineerde coquille, een kort gebakken coquille, enkele rauwe witloofblaadjes, enkele hazelnootjes en enkele sprietjes bieslook bij. Overgiet met de soep van aardpeer en werk af met enkele druppels arganolie.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog