Soep van waterkers met balkjes gerookte paling

Soep van waterkers met balkjes gerookte paling
Een recept van njam! chef Peter Goossens
Hoeveelheid Ingrediënt
Soep van waterkers
100 g ui
125 g bleekselder
80 g wit van prei
250 g bintjes
30 cl groentebouillon
2 botten gewassen waterkers
150 g gewassen spinaziebladeren
Fijne croutons
3 sneden toastbrood
40 g ongezouten boter
Balkjes gerookte paling
200 g gerookte paling
Voor de afwerking:
5 cl room
enkele zilveruitjes op zuur
Recept afdrukken

Bereiden:

Maak de soep van waterkers:

Snijd de stelen van de waterkers en houd ze apart. Snijd de uien, prei, selder en aardappelen in stukken. Stoof de gesneden uien en prei aan in bruisende boter, zonder de groenten te laten kleuren. Voeg de selder en de aardappelen toe samen met de stelen van de waterkers. Bevochtig met de groentebouillon en kook in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en de waterkers toe. Houd wat waterkersblaadjes apart voor de afwerking! Mix de soep heel fijn en kruid met peper en zout.

Maak de fijne croutons:

Snijd de sneden brood, zonder korsten, in fijne croutons. Bak de croutons kort goudgeel in een klontje boter, en kruid met peper en zout. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Maak de balkjes gerookte paling:

Verwijder het vel van de gerookte paling en verwijder de graten, of laat dit door uw visboer doen. Schraap de vetrand eraf met een mesje en snijd daarna in kleine balken.

Serveren:

Verdeel de warme soep in bowls en lepel er wat lichtopgeslagen room over. Werk af met blaadjes waterkers, de fijne croutons, enkele fijngesneden zilveruitjes op zuur en de stukjes paling.

Beoordeling