Sloeberry Gin Fizz

Een recept van Manuel Wouters, zoals gezien in The Art of Making Cocktails
Foto: Stefanie Geerts ©

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

Even geduld...
4.5 cl Sloeberry Gin
1.5 cl Bombay Sapphire gin
2 cl citroensap
2 cocktaillepels suikerwater
1 eiwit
12-tal ijsblokjes
soda
soort glas: collinsglas

Bereiden:

Giet de Sloeberry gin, de Bombay Sapphire gin, het suikerwater, het citroesap en het eiwit samen in een mixglas. Neem de strainer en heel de spiraal van de zeef en doe deze samen in het mixglas. Deze cocktail wordt 'dry geshaket,' zonder ijs dus. Sluit de shaker en schud erg lang en krachtig. Open de shaker, vul op met ijs en shake opnieuw. Strain de cocktail in en met ijs gevuld collinsglas.

Top af met sodawater en serveer met een rietje.

Uit het boek "The Art of Making Cocktails"

Manuel Wouters, oprichter van de Antwerpse cocktailbar SIPS, is wat je noemt een echte cocktail connaisseur. Een gepassioneerde mixologist die het metier erg hoog in het vaandel draagt.

Manuel leerde het vak op verschillende passagiersschepen waaronder de prestigieuze Queen Elizabeth II van de Cunard Line en werkte zich op tot één van de meest gerenommeerde bartenders van zijn generatie. Een man met passie en kennis van zaken die pas een cocktail serveert als hij volgens de regels van de kunst bereid is.

Met dit cocktailboek wil hij je op de juiste weg zetten om thuis zelf de perfecte cocktail te bereiden. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, ingrediënten, materialen, bereidingen... met daarbij een unieke inkijk in het leven van ‘a true bartender’

Lees meer over The Art of Making Cocktails

Inspiratie & blog