Shiitakesoepje

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Win een special package voor 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

liter liters Even geduld...
1 ui
5 shiitakes
3 teentjes knoflook
2 tl kurkuma
0,5 tl chilipoeder
0,25 tl zwarte peper
1 l water
2 blokjes groentebouillon
2 cm gember
1 scheutje appelazijn
1 el miso
enkele blaadjes verse koriander

Bereiding:

Begin met het fijnhakken van de ui, de shiitakes en de wortels. Snijd ze fijn genoeg, want de soep wordt niet gepureerd. 

Neem een grote pot en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de ui aan tot hij glazig is. Pers dan de knoflook en voeg toe. Doe er vervolgens de shiitakes en de wortels bij. Voeg daarna de kurkuma, de chili en de zwarte peper toe. Giet het water erbij. Voeg de bouillonblokjes toe en rasp de gember erbij. 

Laat op een medium vuurtje koken tot de wortels beetgaar zijn. Zet het vuur af en voeg een scheutje appelazijn en de miso toe. Serveer eventueel met verse koriander

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog