Salade met aardappeltjes, spek, ei en knolselder

Een recept van Chiara van Emrik
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg ratte-aardappeltjes
200 gr spekblokjes
2 sjalotjes, in ringetjes gesneden
1 bakje champignons, in vier gesneden
1 knolselder
1 krop ijsbergsla
0,5 citroen, het sap
4 eieren
peper - grof zout
olijfolie - boter

Bereiden:

Schil de aardappeltjes en kook ze gaar. Bak de spekblokjes en de sjalotjes goed aan in olijfolie en boter. Voeg eerst de champignons toe en dan de aardappeltjes, die je in grove stukken hebt gesneden.

Schil de knolselder en snijd er zo fijn mogelijke stukjes af, liefst met een snijmachine. Versnijd de stukjes tot een zeer dunne julienne en frituur ze kort, mooi lichtbruin in de frituurpan. Bestrooi met zout.

Haal de bladeren van de ijsbergsla en leg ze op elkaar. Rol ze op en versnijd tot reepjes, meng met wat olijfolie, het citroensap en grof zout en doe in een kom. Bak spiegeleitjes (liefst in een ringetje) en leg ze in de pan, bovenop het aardappelmengsel. Bestrooi met gefrituurde knolselder.

Serveren:

Serveer met de sla, die zorgt voor wat frisheid bij het gerecht.

Lekker licht eten wil niet altijd zeggen dat je geen vetten mag eten. Je lichaam heeft goede vetten nodig, je mag alleen niet overdrijven.

Uit het boek "Heerlijk Licht"

Onze charmante njam!-lady, Chiara van Emrik, gaat in Heerlijk Licht voor de gezonde en snelle keuken. 

Haar gerechtjes – van een healthy burger, over een frisse quinoasalade tot een verrassend koud pastagerechtje – zijn in minder dan 30 minuten klaar. Ideaal voor culinaire verwenners met een drukke agenda! Chiara vertrekt bovendien van gekende gerechten, maar brengt ze op smaak met haar persoonlijke formule.

Lees meer over Heerlijk Licht

Inspiratie & blog