Royal Hawaiian

Een recept van Manuel Wouters

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Win foodbonnen voor het culinaire festival 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
3 cl ananassap
1.5 cl citroensap
1 cl amandelsiroop
10-tal ijsblokjes

Tropisch en weelderig zoals de tuinen van het gelijknamige luxehotel in Waikiki. Het recept stamt uit de jaren 1950, maar maak gerust een tijdreis naar de Roaring Twenties. Meer dan duizend gasten in black tie en cocktail dress op het openingsgala van het Pink Palace of the Pacific in 1927. Glamour en goede manieren. (Of is dat maar schijn?) De cocktail is geslaagd als hij smaakt zoals een rijpe, sappige ananas: zoet, maar ook nog een beetje zuur, en daardoor juist verfrissend.

Bereiden:

Koel een champagnecoupe voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixglas. Sluit de shaker en schud krachtig. Verwijder het ijs uit het glas en strain in de voorgekoelde champagnecoupe.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog