Roomhoorntjes

Uit het boek Ons bakboek
Foto: Heikki Verdurme ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 groot vel bladerdeeg 50 x 30
1 ei
glanzende decoratiesuiker
boter
metalen hoorntjes
500 ml melk
70 gr suiker
2 eieren
25 gr maïszetmeel
25 gr vanillepuddingpoeder

Bereiden:

Maak de hoorntjes: 

Rol het bladerdeeg uit tot een deeglap van 50 x 30 cm en 2 mm dikte. Snijd met een lat in de lengte repen van 2 cm breed en bestrijk deze met losgeklopt ei. Bestrijk de metalen hoorntjes met boter en spoel onder koud water. Wikkel rond elk hoorntje een deegreep met de bestreken kant naar buiten. Leg ze in de decoratiesuiker met de deegnaad naar boven. Bekleed de bakplaat met bakpapier en schik de hoorntjes met de deegnaad naar onder op de bakplaat. Leg ze op voldoende afstand van elkaar. Laat 10 minuten rusten op een koele plaats. 

Bak de hoorntjes in een voorverwarmde oven op 225 °C gedurende 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen op de bakplaat. Verschuif ze zodanig dat ze niet gaan plakken. Haal de gebakken bladerdeeghoorntjes van de vormpjes terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen op een taartrooster.

Maak de banketbakkersroom:

Schraap het merg uit de vanillestok. Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker, het merg van de vanillestok en de rest van de vanillestok. Klop in een kom de eieren op met de rest van de suiker. Voeg de maizena en de vanillepuddingpoeder toe. Giet er de hete melk op en roer goed. 

Doe alles opnieuw in de pan en verwarm al roerend tot het kookpunt. Neem de pan van het vuur en doe de pudding over in een kom. Bedek het oppervlak met huishoudfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Serveren:

Doe de room in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit in de hoorntjes.

Inspiratie & blog