Roodbaars met gnocchi en bospaddenstoelen

Een recept van Peppe Giacomazza

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 flinke roodbaarsfilets (zonder vel), in stukjes
150 gr bospaddenstoelen
1 el gehakte peterselie
1 scheutje witte wijn
enkele takjes tijm
parmezaan
peper - zout
olijfolie
500 gr ongeschilde, gewassen, bloemige aardappelen
250 gr bloem
1 eierdooier
nootmuskaat
olijfolie

Bereiden:

Maak eerst de gnocchi. Boen hiervoor de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in ruim, gezouten water met een scheutje olijfolie erin. Giet af en pel ze.

Stort de bloem op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Draai de aardappelen door de roerzeef boven het kuiltje. Voeg nootmuskaat, naar smaak, en een eierdooier toe. Wrijf je handen in met bloem en kneed alles samen tot een soepel deeg.

Draai worstjes van het deeg (van ongeveer 1 cm breed) en snijd deze daarna in stukjes van ongeveer 1 cm. Bestuif ze met bloem.

Kook de gnocchi (met niet al te veel tegelijk) in licht gezouten, flink kokend water met een scheutje olie tot ze komen bovendrijven. Schep ze uit de pan en bewaar het kookvocht.

Maak de paddenstoelen goed schoon en snijd grote exemplaren in stukjes.Verhit een scheutje olie in een pan en bak er de in stukken gesneden roodbaars in aan. Voeg er de paddenstoelen aan toe en laat ze meebakken. Kruid met peper en zout, roer er de peterselie door. Giet er een scheutje wijn bij en wat kookvocht van de gnocchi.

Serveren:

Vermeng de stukjes vis en de paddenstoelen voorzichtig met de gnocchi. Roer er nog wat olijfolie en gemalen parmezaan door. Werk af met nog wat extra parmezaan en een takje tijm.

Inspiratie & blog