Rollade van konijn met snijbiet

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Njamma Mia!
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 ontbeend konijn
3 worsten met venkelzaad
4 Roma tomaten in plakjes
0,5 rode ui in grove stukken
3 teentje knoflook
olijfolie
1 dl witte wijn
1 dl water
2 tl fijngehakte verse rozemarijn
2 tl venkelzaad
1 handje mix zout (zeezout-salie-rozemarijn)
naar smaak fijn zeezout
1 fijngesneden groene snijbiet
1 teentje knoflook
naar smaak fijn zeezout
1 scheutje olijfolie
4 takjes verse rozemarijn
naar smaak vers gemalen peper

Maak de rollade:

Kruid het konijn met het zeezout mengsel. Verwijder het velletje van de worsten en breng het vlees op smaak met venkelzaad, zout en rozemarijn. Roer het goed los met een vork en giet er een scheutje olijfolie bij.

Vul het konijn op met het worstmengsel, schenk er nog wat olijfolie over en rol het konijn met het vulsel op. Maak de rollade stevig vast met koord, leg in een ovenschaal ingevet met olijfolie en besprenkel met het zoutmengsel.

Leg de karkas erbij, voeg rozemarijn en knoflook toe en besprenkel met olijfolie. Leg de tomaten erbij en bak de rollade 10 minuten in de oven  op 230°C. Draai dan de rollade om, schenk er wijn en water bij en zet terug in de oven gedurende 15 minuten.

Haal het  vlees uit de oven en laat het even rusten op een snijplank. Maak de rollade los, verwijder de uiteinden en snijd in plakjes.

Maak de snijbiet:

Stoof de stukjes snijbiet ca. 15 minuten in een klein scheutje water met zeezout, peper, olijfolie en knoflook. Laat het deksel op de pan, zo blijven de groenten knapperig.

Maak de saus:

Zeef het bakvocht van de rollade en laat de saus kort inkoken.

Werk af:

Leg per bord 3 plakjes rollade en schep 2 el snijbiet in een dresseer ring. Verwijder voorzichtig de dresseer ring en lepel wat saus over de rollade. Werk af met een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een takje verse rozemarijn.

Uit het boek "Njamma Mia!"

Bij La Botte houden ze allemaal zielsveel van Italië. Is het geen prachtig land? De landschappen en kunstschatten kunnen ze niet naar België halen. De echte Italiaanse keuken wel. Haar magie? Met drie, vier simpele ingrediënten creëer je al een rijk bord. Maar de formule werkt alleen met de beste producten. 

Op njam! heeft Peppe voor jullie de specialiteiten van twintig Italiaanse regio’s klaargemaakt. Maar de reis van Njamma Mia! is nog niet afgelopen! Hij nodigt jullie opnieuw uit in het mooiste land ter wereld. Hij vertrekt in Sicilië, waar zijn familie vandaan komt, en hij eindigt aan de voet van de Alpen. Zijn broer Gaspare reist mee en stelt bij elk streekgerecht zijn favoriete streekwijn voor.

  • Titel: Njamma Mia!
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-695-0
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Roos Mestdagh
Lees meer over Njamma Mia!

Inspiratie & blog