Risotto met champignons, pastinaak en pancetta

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 grote pastinaak
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 teentjes look, geperst
2 l kippenbouillon
1 laurierblaadje
1 takje tijm
400 g risottorijst
500 g champignons
4 el geroosterde pijnboompitten
200 g rucola
boter
peper en zout

Bereiden: 

Maak eerst een soepje van de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Stoof de blokjes aan in een klontje boter samen met een fijngesnipperde sjalot en een teentje look. Voeg de kippenbouillon, het laurierblaadje en de tijm toe. Laat een 20-tal minuutjes doorkoken. Verwijder de kruiden en mix de soep glad.

Bak de blokjes pancetta krokant in een grote pot. Voeg het andere sjalotje en teentje look toe. Doe de risottorijst erbij en bevochtig beetje bij beetje met de pastinaaksoep. Verwarm tot wanneer de rijst beetgaar is (voeg opnieuw af en toepastinaaksoep toe). Roer een klontje boter en de geraspte Parmezaanse kaas onder de rijst. Kruid met peper en zout.

Bak de champignons in een klontje boter. Werk de risotto af met de champignons, geroosterde pijnboompitten en een handje rucola.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog