Rigatoni met duo van fazant en inktvis

Rigatoni met duo van fazant en inktvis
Ook in njam! boek Pasta power
Hoeveelheid Ingrediënt
4 grote pijlinktvissen
1 dl room
5 cl cognac
2 dl bruine wildfond
4 velletjes wonton
1 zakje inktvisinkt
1 wit van een prei
zout
4 fazantenfilets
25 g boter
peper
500 g rigatoni
4 takjes breedbladpeterselie
Recept afdrukken

Bereiden: 

Reinig de pijlinktvissen, snij het lichaam in ringen en hou de kop met tentakels apart. Verwijder de bek uit de kop. Laat voor de saus de room met cognac en wildfond flink inkoken.

Strijk de wontonvelletjes in met wat olijfolie. Leg ze op bakpapier of een silexmatje. Meng de inktvisinkt met een paar druppels water en trek met een tandenstoker zwarte lijnen op het wontonvel. Bak 5 minuten op 180 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verdeel het wit van prei in stukken van 8 cm lang en snij vervolgens in reepjes. Kook een halve minuut in water en laat heel goed uitlekken. Frituur de preisliertjes net voor het opdienen in de frituur op 170 °C. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.

Braad de fazantenfilets in wat boter, kruid met peper van de molen en zout. Plaats met de pan 7 minuten in de oven op 175 °C. Overgiet regelmatig met de braadjus.

Kook ondertussen de rigatoni al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en besprenkel met wat olijfolie. Draai er wat peper van de molen over. Bak de inktvisjes heel kort in olijfolie in een pan met Teflonlaag. Kruid met peper van de molen en zout.


Serveren:

Snij de fazantenfilets in dunne plakjes. Lepel de rigatoni in het midden van een groot pastabord. Schik er de plakjes fazant op. Lepel er de saus rijkelijk over. Strooi de inktvisringen over de fazant. Dek af met een velletje wonton. Leg hierop een nestje prei. Werk af met een takje breedbladpeterselie.