Quinoasalade met rode biet en halloumi

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

portie porties Even geduld...
1 grote rode biet
1 tl tijm
150 g rode quinoa
400 ml water
1 tl bouillonpoeder
200 g halloumi
verse tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de rode biet en snijd in kleine stukjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Tos de groenten met wat olijfolie, peper, zout en de tijm in een grote kom. Leg ze op een bakplaat en zet ongeveer 25 minuten op 170 graden in de oven. De groentjes mogen nog wat crunchy zijn. 

Spoel ondertussen de quinoa. Doe de quinoa samen met het water en het bouillonpoeder in een pot en breng aan de kook. Wanneer het kookt, zet dan het vuur iets zachter en wacht tot de quinoa gaar is. Meng de ahornsiroop, een eetlepel olijfolie en het sap van de halve sinaasappel. Doe dat onder de gegaarde quinoa. Laat even trekken. Voeg de gegrilde groenten toe aan de quinoa. Bak de halloumi in een grillpan – of een gewone pan, maar die streepjes zijn zo leuk! Dresseer de groentjes op een bord, leg de halloumi erbovenop en werk af met verse tijm.

Uit het boek "Gezellige Gezonde Goesting"

Soms heb je zo van die dagen dat je nood hebt aan gezellig eten, comfort food voor jou alleen in de zetel of cosy food om te sharen met vrienden. In plaats van dan die calorierijke stoverij klaar te maken of naar die suikerbom te grijpen, reikt Steffi je in dit boek een massa gezonde alternatieven aan. And they also do the trick! Instant happiness én bovendien goed voor je lijf én brein. Weg schuldgevoel! Ze presenteert meer dan 60 happy & healthy recepten & heel wat gezonde inspiratie. 

Gezellige Gezonde Goesting, het derde boek van Steffi Vertriest, is nu verkrijgbaar! 

Lees meer over Gezellige Gezonde Goesting

Inspiratie & blog